Connect with us

Mustreads

10 κόλπα για να διατηρείτε περισσότερο καιρό φρέσκα τα τρόφιμά σας

Όλοι μας θέλουμε τα φρεσκότερα και καλύτερα τρόφιμα για εμάς και την οικογένειά μας, όμως δεν μπορούμε να πηγαίνουμε για ψώνια κάθε μέρα.

Γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να διατηρούμε φρέσκα για περισσότερο καιρό, τα τρόφιμα που ήδη έχουμε στα σπίτια μας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε 10 κόλπα, που θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε τα τρόφιμά σας, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα χάσουν την φρεσκάδα τους.

#1 Καταψύξτε το γάλα

© Ana Belaval

Αν έχετε αγοράσει αρκετό γάλα, όπως ένα γαλόνι, και μόλις συνειδητοποιήσατε πως θα χρειαστεί να λείψετε για κάποιες μέρες, μην ανησυχείτε, δε θα το αφήσετε να χαλάσει. Θα το καταψύξετε. Αδειάστε λίγο από το γάλα πρώτα όμως, γιατί ο όγκος του θα αυξηθεί. Καλύτερο θα ήταν το γάλα να είναι φρέσκο, ώστε να μπορέσετε να το κρατήσετε στην κατάψυξη για 4-6 εβδομάδες, όμως όχι παραπάνω! Μπορείτε να διαβάσετε μερικούς κανόνες εδώ.

#2 Καταψύξτε τα αυγά σας σε παγοκύστες

© datruckk

Κάποιες φορές δεν προλαβαίνουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αυγά μας όσο είναι φρέσκα ή χρησιμοποιούμε μόνο τα ασπράδια και πετάμε τους κρόκους. Μην ανησυχείτε, μπορούν κι αυτά να μπουν στην κατάψυξη! Απλά σπάστε τα και ρίξτε το περιεχόμενο σε παγοκύστες, προσθέτοντας λίγο αλάτι ή ζάχαρη (για να διατηρηθεί η υφή τους). Μετά απλά χρησιμοποιήστε όσα χρειάζεστε. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#3 Καταψύξτε την αγαπημένη σας σάλτσα, χρησιμοποιώντας ένα σακουλάκι

© ashley_dejong

Η σάλτσα που περισσεύει πάντα, μπορεί να καταψυχθεί κανονικά. Τοποθετήστε την στην κατάψυξη, μέσα σε ένα σακουλάκι και σε μία ώρα θα είναι αρκετά σκληρή για να τη χωρίσετε σε μερίδες. Έτσι δε θα χρειαστεί να λερώσετε και πιάτα! Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#4 Τυλίξτε με λίγο χαρτί κουζίνας το μαρούλι σας

© windycity_pizza

Το μαρούλι μπορεί να παραμείνει περισσότερο καιρό φρέσκο, αν το τυλίξετε σε λίγο χαρτί κουζίνας. Το χαρτί θα απορροφήσει την έξτρα υγρασία και το φύλλα δε θα μαραθούν. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#5 Τα μήλα μπορούν να αντέξουν στο ψυγείο για μερικούς μήνες

© USApples

Τα μήλα συνήθως παραμένουν φρέσκα για περισσότερο καιρό από ό,τι τα υπόλοιπα φρούτα. Ξέρατε όμως ότι η γεύση τους διατηρείται για πολύ καιρό, αν βρίσκονται στο ψυγείο; Πρέπει όμως να προσέχετε να μην ακουμπούν το ένα το άλλο, γιατί η επαφή προκαλεί φθορά. Μπορείτε για παράδειγμα, να τυλίξετε το καθένα σε ένα κομμάτι εφημερίδας. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#6 Τοποθετήστε τα καρότα σε άμμο

© The52WeekGarden

Οι γεωπόνοι συστήνουν να αποθηκεύετε τα καρότα σας σε μια ποσότητα άμμου. Αν το σκεφτείτε, δεν είναι παράλογο, αφού η άμμος εμποδίζει την εξάτμιση του νερού και επιβραδύνει τη σήψη. Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

#7 Τοποθετήστε ανάποδα τις συσκευασίες του τυριού κότατζ και της ξινής κρέμας

© lifeaspire.com

Το τυρί κότατζ και η ξινή κρέμα μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για διπλάσια περίοδο, αν τοποθετήσετε ανάποδα τις συσκευασίες τους. Έτσι δημιουργείται κενό στο εσωτερικό, που αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#8 Τοποθετήστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα ποτήρι νερό

© sharnyandjulius

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούν να παραμείνουν για περισσότερο καιρό φρέσκα, αν τα τοποθετήσετε σε ένα βαζάκι ή ποτήρι γεμάτο νερό. Κόψτε όση ποσότητα χρειάζεστε και αυτά θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

#9 Κλείστε τα φρέσκα πράσινα λαχανικά και μυρωδικά σε βαζάκια

© BestFoodFacts

Το καλύτερο δοχείο για την αποθήκευση των πράσινων λαχανικών και των μυρωδικών σας, είναι τα γυάλινα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς. Τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, αλλά και ο μαϊντανός σας, θα διατηρήσουν τη γεύση τους για έναν ολόκληρο μήνα. Τα πράσινα λαχανικά σας δε θα χαλάσουν, δε θα μαραθούν, δε θα ξεραθούν, ούτε θα χάσουν το άρωμά τους. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#10 Τοποθετήστε το μέλι σας σε γυάλινα βαζάκια

© pixabay.com

Το μέλι μπορεί να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά του για χρόνια, όμως πρέπει να το αποθηκεύουμε σωστά. Το καλύτερο είναι να τοποθετηθεί σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο βαζάκι, που κλείνει αεροστεγώς. Τα μεταλλικά δοχεία, το πελεκημένο σμάλτο ή τα βαζάκια με επικάλυψη ψευδαργύρου, δεν είναι κατάλληλα, αφού προκαλούν οξείδωση. Μάθετε περισσότερα εδώ.


Πηγή: www.tilestwra.com

Continue Reading